Gotlands boendegaranti

Under sommaren tar sig tusentals fastlandsbor till Gotland för att njuta av den härliga atmosfären. När semestrarna väl är över lämnar folk ön och kvar står mängder av rum, lägenheter och stugor som saknar gäster. Detta innebär förstås att det finns massvis av möjligheter att hitta boende när höstens terminsstart närmar sig . Det får alltså anses vara väldigt lätt att finna studentboende i Visby.

Det finns hjälp att få

Studentkåren med samarbetspartners erbjuder boendegaranti till nya studenter vilket innebär att du alltid kommer att ha tak över huvudet. Uthyrningsperioden varierar helt beroende på vilken typ av boende det är och vad man kommer överens om med hyresvärden. Boendet är endast tillfälligt och studenten står alltid för hela boendekostnaden. Om du skulle ha svårt för att betala hyran så har du rätt att ansöka om bostadsbidrag via Försäkringskassan.

Ingen lyx

Förvänta dig inte en egen lägenhet eller annan lyx. Garantin innebär att du erbjuds en sängplats någonstans inom ett rimligt avstånd från campus. Med rimligt avstånd menas att du kan ta dig till universitetet genom att gå, cykla eller åka med lokaltrafiken. Ibland hamnar studenten på ett vandrarhem och ibland blir det nödvändigt att dela rum med någon som du inte känner. Se det som en chans att lära känna nya människor!

Lyckat samarbete

Det är Gotlands Studentkår Rindi som har haft hand om boendeförmedlingen under lång tid men tack vare förenade krafter hittas denna nu under namnet Gotlands Studentbostad. Arbetar med detta gör Rindi, Gotlandshem, Inflyttarbyrån, Uppsala Universitet Campus Gotland och Region Gotland. Kontakta Rindis boendeförmedlare om det bara är en eller ett par veckor kvar till terminsstarten och du ännu inte har lyckats skaffa en bostad. De finns där för att hjälpa dig!

Endast heltidsstudier

Vänligen uppmärksamma att garantin enbart gäller för personer som studerar heltid vid Uppsala universitet.

ADD YOUR COMMENT