Jobba extra

För att få ekonomin att gå ihop som student kan du behöva jobba lite extra. Har du specialkompetens som croupier så erbjuder Gotland arbete på någon av de restaurangcasino som finns bland annat i Visby via Cherry. Då kan du sköta Black Jack spelen som dessa restauranger har och på så vis kunna tjäna lite extra pengar.

Har du redan lite pengar går det att syssla med aktier eller andra värdepapper och förhoppningsvis göra riktiga kap. Se till att följ Mr Greens aktie eller något annat spännande företag för att sedan försöka få dina investeringar att gå med vinst.

Tips för dig som studerar

Du studerar och vill börja jobba extra då kommer här några tips för att underlätta för dig, samtidigt som du får arbetslivserfarenhet och kan förbättrar din CV. För det finns många arbetsgivare som anställer studenter för att göra småjobb.

Här kommer några tips som kanske kan underlätta för dig när det är dags för att skaffa dig ett extra jobb för att dryga ut inkomsterna.

Ditt mål

Vad har du för mål att börja jobba extra? Är det för att få lite extra klirr i kassan eller för du vill få lite erfarenhet inom en viss bransch. Kan vara nog så viktigt, speciellt inom det området du studerar inom. För då får du verkligen veta vad som gäller och om det är som du har tänkt dig från första början.

Kontakta CSN

Något du inte bör glömma är att du bör kontakta CSN för att få reda på hur mycket det går att jobba utifrån den takt du studerar i. Så du inte råkar ta för många timmar som croupier och går miste om bidrag eller lån från dem.

Arbeta inte för mycket

Något som du bör tänka på att du inte arbetar alldeles för mycket och gör att du inte klarar av dina studier. Jobba bara antalet timmar du orkar och den komplexitet som passar dig och dina förutsättningar.