Sommarboende som student

Pengar är det som styr vilket förklarar att många studentboenden endast hyrs ut per läsår på Gotland. Turisterna betalar bra pengar på sommaren och då kan man som uthyrare höja priserna drastiskt. Som student kan det skapa problem. För att underlätta får man se sig om efter boende utanför Visby eller ibland till och med långt utanför. Har man ingenstans att ta vägen under sommaruppehållet gäller det att tänka till och vara ute i god tid.

Vandrarhem

Även vandrarhemmen är dyrare under sommaren men är du ute i god tid med en förfrågan kan du spara pengar. Skickar du in en förfrågan under vintern och förklarar att du önskar studentboende för två hela månader kan du får ner priset med tusenlappar. Det gäller främst utanför Visby så du får räkna med att ta din packning minst en timme från staden. Att ha ett rum mindre att tänka på kan vara skönt för en ägare till ett vandrarhem, speciellt under högsäsong.

Stugor

Går man ihop flera studenter under sommaren kan man spara en hel del. Det finns stugor att hyra som kan hysa sex till åtta personer. Du kan då komma under femtusen kronor per månad i hyra. Byter du ut stugan mot en egen, eller en kamrats, husvagn istället och delar med dina vänner, så kommer du under tvåtusenlappen i hyra på en campingplats. På köpet får du ofta trevliga grannar och du behöver aldrig känna dig ensam.

Gotlänningar

Att passa på att skaffa gotländska vänner under läsåret är väldigt smart. Gotlänningar är väldigt trevliga och stolta över sin ö så ta vara på dem. När sommaren närmar sig, ta vara på de lokalboende vännerna och fråga efter billigt sommarboende. Kanske finns en soffa eller till och med ett rum du kan hyra i under sommaren. På köpet kan du få en turistguide med bra lokalkännedom och kan därmed få uppleva de riktiga gotländska guldkornen.

ADD YOUR COMMENT